TechSmith/Camtasia

TechSmith Relay

Relay er skjermopptak- administrasjon og distribusjonsverktøy.

Vi anbefaler å bruke Relay hvis du skal gjøre skjermopptak og ikke har særlig behov for redigering eller administrasjon. Terskelen med å komme i gang med Relay er lav, men man kan gjøre veldig fine produksjoner hvis man legger litt tid i forberedelse. Når opptak er gjort lastes den automatisk til distribusjonstjeneste, man får tilsendt en lenke på epost for videre distribusjon som for eksempel i Fronter, på nettsider, sosiale media m.m.

Uninett eCampus som drifter denne tjenesten har laget en bra oversikt som også viser hvordan du kommer i gang: https://support.ecampus.no/techsmithrelay

TechSmith Fuse

Fuse er basert på samme tjeneste som Relay men her laster du video fra smarttelefon eller nettbrett (iOS/Android/Windows) til distribusjonstjenesten til Relay. Se også vårt kurs i videoopptak med mobile enheter. Du henter Fuse appen fra AppStore/Google play/Windows Store, og setter den opp med relay.uninett.no/ som adresse til tjenesten – og med ditt eget brukernavn og passord.

* TechSmith Relay og Fuse er fritt tilgjengelig for UiT ansatte!

Camtasia Studio

Dette er skjermopptak- og videoredigeringsprogram. I Camtasia Studio har man flere alternativer når man gjør skjermopptak som å definere området man tar opp (Fuse tar opp hele skjermbildet). Dette er en mer avansert form for videoredigering med mulighet for ulike videoeffekter.

For distribusjon kan man laste ferdige opptak fra studio direkte til  TechSmith Relay tjeneren og få lenkene tilsendt på epost. Det er også mulig å publisere opptaket direkte på YouTube og en del andre kanaler. En annen mulighet er å lagre de ferdig redigerte opptakene lokalt og laste de opp på MyMediasite.

* Camtasia Studio kan man bestille på:

 UiT bestillingsweb (krever Feide pålogging!).

Ønsker du å prøve kan du laste ned tidsbegrenset versjon her:

http://www.techsmith.com/download/camtasia/

Lenker til TechSmith: