Lær å bruke interaktive tavler

I instruksjonsvideoene under bruker vi musikkvideo som eksempel for estetiske fag, men alle teknikkene som tas i bruk vil kunne være nyttige for andre fagfelt. Alle videoene er selvstendige og kan sees for seg selv eller i den rekkefølgen du måtte ønske. Du kan klikke øverst til høyre i videoene for å få en videospiller som kan skaleres.

Enkel bruk av den interaktive tavlens egne verktøy

I sin enkleste form kan den interaktive tavlen sees på som et uendelig whiteboard. Videre støtter den bruk av multimedia og har mange forskjellige typer avanserte og spennende verktøy. På det mest avanserte kan tavlen støtte studentaktive undervisningsformer. I denne introduksjonsvideoen fokuserer vi på enkel bruk av multimedia og tavlens egne verktøy.

Interaktive tavler og Powerpoint

Å bruke interaktive tavler sammen med Powerpoint er den enkleste måten å komme i gang på. Ulempen er at mulighetene, og verktøyene du har tilgjengelig, blir noe begrensede.

Interaktive tavler med andre applikasjoner

Du kan i prinsippet ta i bruk hvilket som helst dataprogram og kombinere det med mulighetene en interaktiv tavle gir. Det er litt begrenset hva du kan få til, men her viser vi deg hvordan du kan ta vare på og dele en hvilken som helst prosess. Du kan også se på PDF-filen som ble laget i instruksjonsvideoen.