Top of the World ble startet i 2009 av Tori Stødle. Siden da har den Tromsø-baserte pianokonkurransen blitt en av verdens mest anerkjente og velrenommerte pianokonkurranser. De siste årene har Top of the World kunnet skilte med de fleste av verdens beste pianistene under 35 år. Konkurransen holdes annet hvert år og ble igjen avholdt en uke i juni i Tromsø.

Lørdag 17. juni var konsertsalen på Musikkonservatoriet fullpakket. Russiske Georgy Tchaidze holdt åpningskonsert for årets Top of the World. Det er tradisjon at vinneren fra den forrige konkurransen spiller på åpningen, sier Tori Stødle, I år hadde vi 184 søkere fra 44 forskjellige land. 21 pianister er plukket ut som nå konkurrerer om førsteplassen i den prestisjefylte pianokonkurransen. Det er veldig gøy at konkurransen har blitt så stor, sier Tori Stødle.

Nivået i årets konkurranse var skyhøyt. I første runde holdt 21 deltakere sin egen konsert for publikum og juryen. I annen runde, semifinalen ble 12 pianister plukket ut. På selve finalekonserten i Domkirka spilte de tre finalistene sitt beste sitt verk med NOSO Symfoniorkesteret. Årets vinner ble Dmitry Shishkin fra Russland.

Konsertene var åpne og gratis for publikum. Alle konsertene ble livestreamet av Result. Totalt ble det streamet 26 timer. Du kan se og høre alle konsertene her.

@uitromso @result_uit @ubtromso #topoftheworld #pianokonsert #pianocompetition #liverecording #consert