Forbered deg
til opptak i studio

Når du skal gjøre opptak i Result sitt studio er det lurt å sette seg litt inn i hva som er lurt å tenke på,og hvordan du kan forberede deg til dagen i studio. Har du lest gjennom dette – så blir det færre overraskelser når du står foran kamera.
Forbered deg til opptak i studio
Forbered deg til opptak i studio

Det er lov å komme innom og se først!

Det er veldig lurt å ta en runde rundt i studioet før du skal gjøre opptak. Da blir det ikke så skummelt første gangen. Send oss en mail eller send oss en booking-forespørsel – så setter vi av tid til deg.

Forbered deg til opptak i studio

Har du en plan?

Har du en plan for hvorfor du vil gjøre et opptak, og hvordan du skal bruke det i din undervisning? Vi hjelper deg gjerne med å planlegge  produksjon og bruk av videoer i dine forelesninger.
Forbered deg til opptak i studio

PowerPoint eller ikke?

PowerPoint er et godt verktøy når det blir brukt rett og med litt omtanke. Vi har en enkel mal som du kan bruke – hvis du vil, men i utgangspunktet så bør du:

  • bruke 16:9 format
  • minst mulig forstyrrende bakgrunn
  • god kontrast mellom tekst og bakgrunn
  • heller lite enn alt for mye tekst
  • husk å sette av plass til deg selv dersom du skal ha presentasjonen bak deg i videoen – sjekk malen vår som det lenket til.
Forbered deg til opptak i studio

Manus eller ikke?

Noen ganger er det lurt å lage et manus eller forberede noen små kulepunkter slik at det blir mer flyt i presentasjonen. Vil du gjøre det skikkelig proft så kan vi bruke noe som heter en telepromter (spør oss) eller du kan legge inn tekst/kulepunkt i notat-feltet i PowerPoint.

Forbered deg til opptak i studio

Dokumenter og vedlegg

Følger det litteraturlister eller andre henvisninger med presentasjonen? Da kan du lage en oversikt over disse på siste slide i presentasjonen. Disse vil ikke kunne klikes på, men du kan legge de ved som tekst der hvor videoen skal presenteres, i Canvas for eksempel.

Forbered deg til opptak i studio

Type opptak?

Tenk litt på hvilken type opptak er det du ønsker å gjøre? Er det en presentasjon, et foredrag eller kanskje et intervju eller noe annet? Vi har stort sett ikke mange begrensninger, og kanskje vi har noen idéer og forslag som vil hjelpe deg å velge.

Forbered deg til opptak i studio

Panopto eller… ?

Vi lagrer opptak i Panopto, men det betyr ikke at du ikke kan publisere opptaket ditt på YouTube eller andre kanaler. Ønsker du å legge opptaket ditt ut på et sosialt nettverk eller lignende så kan vi hjelpe deg med å finne lenken til det. NB! HUSK PÅ PERSONVERN og følg UiT sine retningslinjer.

Forbered deg til opptak i studio

Grønnskjerm (Chroma keying)

Vi har også mulighet for å gjøre opptak med grønn bakgrunn. “Hva vil det si, og er et noe jeg bør vite om det?” Det er det absolutt! Det beste er om du har tid til å komme å se – hvis ikke kan du lese/se litt om det her

Forbered deg til opptak i studio

Per-Frank Hansen

Overingeniør og studioansvarlig

Per-Frank er den i Reult som har ansvaret for studio og vårt tekniske utstyr. Har du spørsmål om filming, opptak, og muligheter i vårt studio – så er det han som har mest kompetanse på dette.

Forbered deg til opptak i studio

Terje Bergli

Seniorrådgiver

Terje er den av oss som har mest erfaring når det gjelder forskjellige typer medieproduksjon i undervisning. Har du spørsmål om hvilke type opptak som passer ditt prosjekt eller andre spørsmål som går på metoder og muligheter – så kan du snakke med om det.

Forbered deg til opptak i studio

Mark Stenersen

Seniorrådgiver | Grafisk Designer

Mark er vår grafiske designer. Han har lang erfaring med visuell kommunikasjon av alle slag, og har jobbet med det meste innen trykket og elektronisk produksjon. Han spesialiserer seg på helhetlig design i video, film og online produksjoner. Trenger du hjelp med presentasjoner til studioopptak, helhetlig profil på undervisningsmateriell, visualisering og teknikker så er han rette personen å snakke med.

Telefon:
77 64 63 80

Epost:
postmottak@result.uit.no

Postadresse:
Result
UiT Norges Arktiske Universitet
Postboks 6050 Langnes
9037 Tromsø

Fakturaadresse:
UiT Norges Arktiske Universitet
Fakturamottak
Postboks 6050 Langnes
9037 Tromsø

Organisasjonsnummer:
970 422 528