Mediasite / MyMediasite

Mediasite: På UiT har vi brukt Mediasite siden 2006, først og fremst til opptak av forelesninger i studio og i undervisningsrom men også til opptak og LIVE sendinger av konferanser og andre arrangementer. For å gjøre disse opptakene kreves det en opptaksenhet som er installert fast i et rom eller bærbare enhet som kan settes opp der opptak skal gjøres. Dette er typisk en tjeneste som leveres av universitetet (Result, ITA) og i Studio på Result.

Se eksempler på produksjoner gjort med Mediasite under «Eksempler på opptak».

MyMediasite: Siden 2013 har MyMediasite blitt gjort tilgjengelig for ansatte og i noen tilfeller studenter. MyMediasite er video opptak, administrasjon og distribusjonsverktøy. Her kan man laste opp og tilgjengelig gjøre video på nett, man kan gjøre skjermopptak, det er videoredigeringsprogram og man kan sett tilgang hvis man ønsker det (Feide autentisering). Her henter man også ut lenkene til opptak for videre distribusjon, for eksempel i Fronter, på nettsider, sosiale media eller for å sende de på epost.

Vi anbefaler å bruke MyMediaiste hvis du skal gjøre flere opptak, laste opp innhold du allerede har eller har behov for enkel redigering. Det krever litt å komme i gang men mulighetene er mange!

Introduksjon til Mediasite / MyMediasite:

* MyMediasite er en tjeneste som UiT har fritt tilgjengelig for ansatte!