oppskrifter

Beapmoebïhkedassh

Det samiske kjøkkenet er definert av råvarene og tilgangen på råvarer. Noen matretter er mer eksplisitt samiske enn andre. For eksempel er kjøtt fra lam eller sau brukt langs hele kysten uavhengig av kjøkkenet er norsk, kvensk/norskfinsk eller samisk. Det samme gjelder fisk, grønnsaker og bær. 

Foto: Ørjan Bertelsen

Nordlige folk

Prøv ut de deilige oppskriftene som ligger på nettsiden til Nordlige Folk. Damen i fotografiet er Oliva Helene Nilsen. Fra boken Syv sorter – historier fra kjøkkenbenken.

Foto: Ørjan Bertelsen

sesams egne oppskrifter

Ansatte ved Senter for samiske studier deler noen av sine egne oppskrifter.

Foto 1: Reni Jasinski Wright, foto 2: Maja Sojtaric

Senter for samiske studier
UiT Norges arktiske universitet
Hansine Hansens veg 18
9019 TROMSØ

reaidu@uit.no
Design & utvikling: Sesam
Reaidu.uit.no