samisk mat

Saemien beapmoeh

Det samiske kjøkkenet er definert av råvarene og tilgangen på råvarer. Noen matretter er mer eksplisitt samiske enn andre. For eksempel er kjøtt fra lam eller sau brukt langs hele kysten uavhengig av kjøkkenet er norsk, kvensk/norskfinsk eller samisk. Det samme gjelder fisk, grønnsaker og bær. 

Foto_ Ørjan Bertelsen

Samisk mat i undervisningen

Tid og sted er viktige prinsipper når det gjelder samisk mat i undervisningen. Det ene er …

festivalmat

De samiske festivalene er viktige arenaer for samiske mattradisjoner og -praksiser. Her kan …

oppskrifter

Det samiske kjøkkenet er definert av råvarene og tilgangen på råvarer. Noen matretter er mer …

Foto: Ørjan Bertelsen

Senter for samiske studier
UiT Norges arktiske universitet
Hansine Hansens veg 18
9019 TROMSØ

reaidu@uit.no
Design & utvikling: Sesam
Reaidu.uit.no