Filming og lyd på location

Som et resurssenter for undervisning, teknologi og læring kan vi bl.a. tilby filming av videoer til undervisningsformål eller annet for alle ved UiT. Har du idéen kan vi bistå med utstyr og/eller hjelp til produksjon og etterarbeid. Er det noe du lurer på om vi kan bidra med er det bare å sende oss en forespørsel.

Forespørsel om filming

Web-TV

Vi kan sende WebTV (LIVE) eller gjøre opptak som legges i arkiv slik at det kan hentes frem når det er ønskelig.

Vi gjør alt fra enkle produksjoner med ett kamera til større flerkamera- og flerspråklige produksjoner.

Podcast

Vi kan bistå i produksjon av podcast. Enten ved lån av utstyr til å gjennomføre opptak selv, eller bistå i hele produksjonen. Et eksempel på en podcast vi er med å produsere er “Juss & Jåss” ved Det juridiske fakultet ved UiT.

Event

Ønsker du å få en event filmet eller streamet(live) kan vi bistå med dette. Eneste kriteriet er at du har en eller form for tilknytning til UiT.

Diverse filmer til undervisningsformål

Vi kan produsere diverse filmer til ulike undervisningsformål. Finner du ikke et forslag her som passer til ditt formål eller det du har tenkt å formidle, er det bare å sende en forespørsel, så kan vi sammen finne en løsning.

Alle opptak som gjøres er frivillige og kan slettes i ettertid dersom man ikke er fornøyd. Det er du som styrer hvorvidt du velger å benytte deg av filmen eller ikke.

 

CASE

Case er en type film som brukes for å illustrere et dilemma.

 Denne typen film kan brukes i undervisning når du ønsker å få frem en situasjon til refleksjon for seeren. Om du stiller med manus og skuespillere kan vi bidra med produksjon. Se gjerne eksempler på en case-video lengre ned på siden.

INTERVJU

Intervju kan brukes når du har et tema eller en type kunnskap du ønsker å få frem gjennom en samtale med noen. Fordelen med denne formen for video er at den blir mer i samtaleform og dermed mer avslappet enn om du har en person som snakker direkte inn i kamera om et tema. Har du laget deg en intervjuguide og fått tak i intervjuobjek(er) kan vi bidra i produksjonen.

Her kan man lage video med en synlig intervjuer hvor denne har en samtale med en eller flere, eller man kan lage video med en skjult intervjuer hvor det er intervjuobjektet som driver historien fremover.

Du kan se noen eksempler på dette nederst på siden.

 

INSTRUKSJONS - VIDEO

Instruksjonvideo kan brukes i sammenhenger hvor du ønsker å vise noe praktisk som studenten skal lære. Det kan være en ferdighet som f.eks. å lære seg og gjennomføre medisinske tester. Eller så kan det være at du viser hvordan de skal bruke noe som f.eks. hvordan man benytter seg av et instrument.

Det kan benyttes en synlig instruktør eller en skjult instruktør som kommenterer det som vises.

Se gjerne eksempler under.

INTRODUKSJONS - VIDEO

Hvis du har et emne, en forelesning, et nettkurs og annet du ønsker en introduksjon til kan vi hjelpe. Denne formen kan brukes hvis du kanskje ønsker å få andre intressert i/informere om eller gi en introduksjon til ditt valgte formål.

Se gjerne eksempler under.

EKSEMPLER PÅ FILMER PRODUSERT AV RESULT

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Introduksjonsvideo

Intervju/introduksjonsvideo

Instruksjonsvideo

Intervju med skjult intervjuer

Video til studiekatalogen

Introduksjonsvideo

Instruksjonvideo

Informasjons-/dronevideo

Mini-dokumentar/introduksjonsvideo