Forbered deg
til opptak i studio

Når du skal gjøre opptak i Result sitt studio er det lurt å sette seg litt inn i hva som er lurt å tenke på,og hvordan du kan forberede deg til dagen i studio. Har du lest gjennom dette – så blir det færre overraskelser når du står foran kamera.

Det er lov å komme innom og se først!

Det er helt klart lurt å ta en liten rundt i studioet FØR du skal gjøre opptak. Da blir det ikke så skummelt første gangen du gjør opptak.

Har du en plan?

Har du en plan for hvorfor du vil gjøre et opptak, og hvordan du skal bruke det i din undervisning?

PowerPoint eller ikke?

Hvilke typer presentasjoner kan du bruke, og hvordan skal du settes den opp for et best mulig reultat?

Manus eller ikke?

Noen ganger er det lurt å lage et manus eller forberede noen små kulepunkt slik at det blir mer flyt.

Dokumenter og vedlegg

Hvordan gjør vi det når det vises til dokumenter og annet innhold i en video?

Type opptak?

Hvilken type opptak er det du ønsker å gjøre? Er det en presentasjon, foredrag eller kanskje et intervju eller noe annet?

MediaSite eller… ?

Vi lagrer våre opptak i MediaSite, men det bertyr ikke at du ikke kan publisere opptaket ditt på YouTube eller andre kanaler.

Grønnskjerm (Chroma keying)

Vi har mulighet for å gjøre opptak med grønn bakgrunn – hva vil det si, og er et noe jeg bør vite om det? Det er det absolutt!

Per-Frank Hansen

Overingeniør og studioansvarlig

Per-Frank er den i Reult som har ansvaret for studio og vårt tekniske utstyr. Har du spørsmål om filming, opptak, og muligheter i vårt studio – så er det han som har mest kompetanse på dette.

Terje Bergli

Rådgiver

Terje er den av oss som har mest erfaring når det gjelder forskjellige typer medieproduksjon. Har du spørsmål om hvilke type opptak som passer ditt prosjekt eller andre spørsmål som går på metoder og muligheter – så er det han du skal snakke med.